Jamie Jacobs na een doelpunt voor Cambuur

Cambuur ruim langs Helmond Sport en stijgt naar derde plek

SC Cambuur heeft met ruime cijfers de uitwedstrijd tegen Helmond Sport gewonnen. De Friezen keken bij rust tegen een achterstand aan, maar wonnen na een sterke tweede helft alsnog met 5-1.

Dankzij de overwinning bezet Cambuur na zes wedstrijden de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie met vijf punten achterstand op koploper NAC Breda.

Bij Helmond Sport had technisch manager Louis Coolen de leiding, omdat onder anderen trainer Wil Boesen positief testte op het coronavirus en de wedstrijd vanuit huis moest volgen.

Cambuur, dat het vanwege het coronavirus afgebroken vorige seizoen als koploper afsloot, kende een wisselvallige seizoensstart. De Friese club won met 7-1 van MVV, maar verspeelde punten bij hekkensluiter TOP Oss (2-2) en nummer zeventien van de ranglijst Go Ahead Eagles (0-2).

Ook tegen Helmond Sport, de nummer achttien van de eerste divisie, begon Cambuur stroef. De thuisploeg was na vijf minuten al dicht bij de openingstreffer, maar het schot van Karim Loukili ging net naast.

Twee minuten voor rust was het alsnog raak voor Helmond Sport. Alec van Hoorenbeeck zette zijn ploeg uit een hoekschop op voorsprong.

Helmond Sport viert de 1-0 tegen SC Cambuur

Cambuur-trainer Henk de Jong liet Jamie Jacobs na rust invallen en de middenvelder liet zich meteen gelden. Jacobs rondde een voorzet van Mitchel Paulissen feilloos af. Een paar minuten later was het opnieuw Jacobs die op aangeven van Robert Mühren het net wist te vinden en de bezoekers op voorsprong zette.

Het derde doelpunt van de club uit Leeuwarden kwam op naam van Issa Kallon. Na een aantal mooie passeerbewegingen in het strafschopgebied verschalkte de aanvaller ook doelman Stijn van Gassel. Mühren en Paulissen pikten ook nog een doelpunt mee en brachten de eindstand op 1-5.