Jonathan Price op een foto die zijn advocaat heeft vrijgegeven Lee Merritt

Een witte politieman in Texas wordt beschuldigd van moord na de gewelddadige dood van een zwarte man afgelopen zaterdag in de plaats Wolfe City.

De 22-jarige politieman Shaun Lucas kreeg die avond een melding van een mogelijke vechtpartij bij een winkel. Toen hij daar aankwam, wilde hij de 31-jarige Jonathan Price aanhouden, omdat die erbij betrokken zou zijn.

Price verzette zich door een "niet-gewelddadige houding" aan te nemen en probeerde daarna weg te lopen, meldt een voorlopig onderzoeksrapport. De agent probeerde hem eerst met een taser te stoppen en opende daarna het vuur. Price stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

"Gebleken is dat Lucas niet verstandig heeft gehandeld", zeggen de onderzoekers.

Stuiptrekkingen

Volgens de familie en vrienden van Price was hij een vrouw te hulp geschoten die door een man werd belaagd. "Toen de politie arriveerde, heb ik gehoord, deed hij zijn handen omhoog en probeerde uit te leggen wat er aan de hand was. De politie schoot met een taser op hem en toen zijn lichaam stuiptrekkingen kreeg van de elektrische stroom, zagen ze dat als bedreigend en schoten ze hem dood", zegt de advocaat van de familie op Facebook.

De advocaat vindt dat het veel te lang heeft geduurd voordat de agent werd aangehouden. "Dat had op de dag dat hij JP vermoordde moeten gebeuren."

Voormalig Major League-honkballer Will Middlebrooks groeide op met Price. "Ik ben woedend", zegt hij op Facebook. Hij startte een crowdfundingactie voor de familie. Binnen 24 uur is 50.000 dollar opgehaald.

STER reclame