Max Verstappen AFP

Max Verstappen heeft in aanloop naar de Formule 1-race van komend weekend op de Duitse Nürburgring kort gereageerd op het vertrek van motorleverancier Honda na 2021.

"Dat is natuurlijk erg jammer", laat de Nederlandse Red Bull-coureur weten. "We hebben een goede relatie. Ze zijn echt toegewijd aan het project, dat is altijd erg belangrijk voor me geweest."

Weinig opties voor Red Bull

Honda levert vanaf 2019 de motor aan Red Bull. Het team van Verstappen zal niet staan te springen om een terugkeer naar Renault, daar zit teveel oud zeer.

Veel andere opties heeft Red Bull niet, want Mercedes gaat zijn grootste concurrent niet helpen en de Ferrari-motor valt dit jaar tegen.

Waar Red Bull na volgend jaar zijn motor vandaan moet halen, daar laat Verstappen zich (nog) niet over uit. De nummer drie van de huidige WK-stand wil alleen over de resterende tijd met Honda praten.

Verstappen: "De focus verandert niet. We werken dit seizoen en volgend seizoen nog samen en we gaan proberen iedere race op het podium te komen."

Technisch parkoers en regen

Verstappen is blij dat hij op de Nürburgring kan rijden. "Ik heb hier niet meer gereden sinds de Formule 3. Het is een technisch parkoers, daar hou ik van. Het kan gaan regenen dit weekend, dat zou het nog interessanter maken."

STER reclame