Kipchoge na merkwaardige oorblessure: 'Ben in goede gezondheid'

"Ik voel me goed", waren de eerste woorden van marathonloper Eliud Kipchoge na de onderzoeken aan zijn rechteroor, dat op mysterieuze wijze verstopt raakte tijdens de marathon van Londen.

De Keniaan meldde dat er niks uit de onderzoeken is gekomen en dat alles goed is met zijn oor. Zijn manager Jos Hermens legde het wat verder uit: "De specialisten hebben nog geen idee wat de oorzaak is. Waarschijnlijk is het een combinatie geweest van de regen en de kou."

"Ze liepen de rondes rechtsom en het was zijn rechteroor", zei Hermens. "Je gaat van alles denken, maar op dit moment moeten we verdere onderzoeken afwachten."

Bekijk hieronder de samenvatting van de marathon van Londen.

Kitata troeft Kipchumba af in eindsprint in marathon van Londen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kipchoge had zeven jaar lang geen marathon verloren en wilde afgelopen zondag de Londense marathon voor de vijfde maal achtereen winnen. Hij moest de wedstrijd door de problemen met zijn rechteroor echter joggend afmaken en eindigde als achtste.

"Het was zeker een teleurstelling, want met mijn vorm zat het goed, maar ik heb het al geaccepteerd", aldus de Keniaan.

Olympische titel

Zowel Hermens als Kipchoge is ervan overtuigd dat de atleet, die volgende maand zijn 36ste verjaardag viert, in Tokio zijn olympische titel met succes kan verdedigen.

Manager Hermens: 'Geen twijfels over vorm Kipchoge'

"Wat er in Londen gebeurde, kan een keer gebeuren natuurlijk. Hij had een heel slechte dag en wordt niet door een nieuw toptalent geklopt, bijvoorbeeld", besluit Hermens.

STER reclame