Nadia Podoroska AFP

Ze kunnen het zelf amper geloven, maar Nadia Podoroska en Iga Swiatek hebben zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros.

De verbazing bij Podoroska is het grootste. Via het kwalificatietoernooi baande de Argentijnse nummer 131 van de wereld zich een weg naar de kwartfinales en daarin stuntte ze tegen de als derde geplaatste Jelina Svitolina uit Oekraïne: 6-2, 6-4.

De 23-jarige Podoroska is pas de derde speelster sinds de invoering van het professionele tennis in 1968 die zich via de kwalificaties naar de laatste vier van een grandslamtoernooi slaat. Christine Matison (1978, Australian Open) en Alexandra Stevenson (1999, Wimbledon) gingen haar voor.

Poolse tiener ook bij laatste vier

Podoroska neemt het nu op tegen Swiatek. De 19-jarige Poolse voorkwam een halve finale tussen twee qualifiers door Martina Trevisan (die Kiki Bertens uitschakelde) met 6-3, 6-1 te verslaan.

Iga Swiatek AFP

Swiatek is de nummer 54 van de wereld en was in Parijs begonnen met een zege op Marketa Vondrousová, de verliezend finaliste van 2019. Daarna denderde ze in twee sets over Hsieh Su-wei, Eugenie Bouchard en Simona Halep heen. In vier duels verloor ze 13 games.

Collins kwartfinaliste

Eerder op dinsdag bereikte Danielle Collins voor de tweede keer in haar loopbaan de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De Amerikaanse, die vorig jaar de halve finales van de Australian Open haalde, vocht zich met 6-4, 4-6, 6-4 langs de Tunesische Ons Jabeur.

Collins neemt het in de kwartfinales op tegen de als vierde geplaatste Sofia Kenin.

Danielle Collins stort ter aarde na bereiken kwartfinales Roland Garros Pro Shots

STER reclame