Edinson Cavani zat bij Paris Saint-Germain vaker op de bank dan hem lief is
NOS Voetbal

Nieuwe attracties in Engeland: Cavani op Old Trafford, Partey bij Arsenal

Is het de slechte start in de Premier League met een zege in vier duels? Is het de vernederende 6-1 nederlaag afgelopen zondag op Old Trafford tegen de Spurs van oud-United-trainer José Mourinho?

Feit is dat Manchester United, de club die deze zomer alleen Donny van de Beek aantrok, zich op de slotdag van de transfermarkt danig heeft geroerd. Liefst drie spelers werden maandag toegevoegd aan de selectie.

Zo wordt Edinson Cavani de nieuwe aanvalsleider van Manchester United. Voor de Uruguayaan, die furore maakte bij Palermo, Napoli en Paris Saint-Germain en 116 keer uitkwam voor het nationale team, hoeft United niet diep in de buidel te tasten.

De 33-jarige Cavani stond al geruime tijd op een zijspoor in Parijs en was deze zomer transfervrij. Hij heeft getekend voor een jaar in Manchester, met een optie voor een extra seizoen.

Voor de 18-jarige Amad Traoré van Atalanta Bergamo legde Manchester zo'n 25 miljoen euro op tafel, een bedrag dat door bonussen zelfs nog kan oplopen tot 40 miljoen euro. En dat is opmerkelijk voor een speler die pas drie keer aantrad in de Serie A.

Daarnaast werd de Braziliaanse linkervleugelverdediger Alex Telles voor 15 miljoen euro overgenomen van FC Porto.

Arsenal haalt Partey voor 50 miljoen euro

De grootste transfer van de dag komt echter op naam van Arsenal, dat Thomas Partey voor een kleine 50 miljoen euro heeft weten los te weken van Atlético Madrid.

De 27-jarige Ghanese controlerende middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Atlético en ontwikkelde zich sinds zijn debuut in 2015 tot een onmisbare schakel in de tactische plannen van coach Diego Simeone.

Om plaats te maken voor Partey heeft Arsenal Lucas Torreira en Matteo Guendouzi laten vertrekken. De 24-jarige Uruguayaan Torreira bewandelt de omgekeerde weg en wordt voor een seizoen verhuurd aan Atlético.

Guendouzi, die al langer niet meer in de plannen van Arsenal-coach Mikel Arteta voorkwam, is verhuurd aan Hertha BSC.

Vier aanwinsten voor Bayern

Bij Bayern München is bepaald geen sprake van crisis. Toch presenteerde de Beierse club, die onlangs met de Duitse Supercup de vijfde hoofdprijs in een paar maanden tijd veroverde, liefst vier aanwinsten.

Aanvaller Eric Maxim Choupo-Moting (Paris Saint-Germain), verdediger Bouna Sarr (Oympique Marseille), de Spaanse jeugdinternational Marc Roca (Espanyol) en oude bekende Douglas Costa (Juventus) komen de Champions League-winnaar versterken.

Douglas Costa, die tussen 2015 en 2017 ook al in München speelde en daar destijds twee landstitels veroverde, werd met open armen ontvangen.

Juventus zag Douglas Costa vertrekken, maar sloeg zelf een grote slag op de slotdag van de transfermarkt. Federico Chiesa, zoon van oud-voetballer Enrico Chiesa, wordt voor twee seizoenen gehuurd van Fiorentina.

De 19-voudig Italiaans international, die volgende week tegen Oranje aantreedt in de Nations League, geldt als een van de grootste aanvallende talenten van de Serie A.

Juventus betaalt een huurvergoeding van 10 miljoen euro aan Fiorentina voor zijn diensten en kan Chiesa daarna voor een gelimiteerde transfersom van maximaal 50 miljoen euro definitief inlijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl