Petra Kvitová
NOS SportAangepast

Kvitová en Kenin maken geen fout op Roland Garros en zitten bij laatste acht

Petra Kvitová is voor de tweede keer in elf deelnames doorgedrongen tot de kwartfinales op Roland Garros. De Tsjechische, halvefinaliste in 2012, wees Zhang Shuai met 6-2, 6-4 terug.

Na de uitschakeling zondag van Simona Halep en Kiki Bertens is tweevoudig Wimbledon-winnares Kvitová naast Australian Open-winnares Sofia Kenin en Jelina Svitolina de enige toptienspeelster bij de laatste acht in het vrouwenschema.

Waar zijn de toppers?

Eerder trok Serena Williams zich geblesseerd terug en gingen Garbiñe Muguruza, Karolína Plísková, Viktoria Azarenka en Angelique Kerber vroegtijdig onderuit. En Naomi Osaka en Ashleigh Barty deden helemaal niet mee in Parijs.

Pijnlijke nederlaag Bertens op Roland Garros tegen qualifier

Zhang werd ooit verteld dat ze niet het talent had om de topvijftig te halen, maar met hard werken wel een eind zou kunnen komen. Hard werken deed ze ook, daar zorgde Kvitová voor met haar gevarieerde spel, maar in de buurt van setwinst kwam de Chinese geen moment.

Kenin blijft koel

Later op de dag voegde ook de Amerikaanse Sofia Kenin zich bij de laatste acht. De nummer vier van de wereld wist Fiona Ferro in drie sets te verslaan. Nadat Ferro de eerste set overtuigend naar zich toe had getrokken, rechtte Kenin de rug en zette aldus de partij toch nog naar haar hand: 6-2, 2-6, 6-1.

Waar Kenin in haar enige duel op gravel voorafgaand aan Roland Garros werd gedeclasseerd Victoria Azarenka (0-6, 0-6), kwam Ferro met vijf gravelzeges op rij in Palermo naar Parijs. De Française begon enigszins nerveus aan haar partij tegen tegen de winnares van de Australian Open, leverde mede daardoor haar eerste servicegame in, maar wierp vervolgens de schroom van zich af.

Nadat Kenin de eerste twee games had gepakt, dicteerde Ferro vooral dankzij haar ijzersterke forehand geruime tijd het duel. Zes games op rij brachten haar de eerste set. Hoewel ze daarna agressief bleef spelen, nam de scherpte in haar spel wel af en dat gaf Kenin de mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd.

De Australische bleef geconcentreerd, Kenin boette niet in op vastheid en won overtuigend de tweede en derde set.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl