ANP
NOS WielrennenAangepast

Mountainbikers Terpstra en Vader op podium bij wereldbeker in Tsjechië

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Nové Mesto kleurde het podium bij zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd oranje. Anne Terpstra werd zondagmiddag tweede achter de Franse winnares Pauline Ferrand-Prévot. Milan Vader kwam even later net tekort achter de Braziliaan Henrique Avancini en eindigde ook als tweede.

Donderdag werd Terpstra bij de eerste wereldbeker van het seizoen, ook in Nové Mesto, tweede achter de Française Loana Lecomte. Vader eindigde toen als derde.

Wereldkampioene er snel vandoor

In de vrouwenwedstrijd nam wereldkampioene Ferrand-Prévot, die donderdag als derde eindigde, op het lastige, bergachtige parcours al rap de leiding. Terpstra naderde haar nog tot op veertien tellen, maar in de slotronde nam de Française opnieuw afstand. Anne Tauber vertolkte wederom een bijrol.

ANP

Bij de mannen werd al snel duidelijk dat een man of acht zou gaan strijden om de winst. Avancini, Vader en Nino Schurter (acht keer wereldkampioen) reden zeven ronden lang op kop en zes anderen haakten soms even aan en gaven soms enkele seconden toe.

In de slotronde reed Vader even op kop, maar Avancini nam die plek over, gaf in de slotmeters gas en bleef voorop. Vader hield Schurter nog net achter zich. Volgende week worden in Leogang (Oostenrijk) de wereldkampioenschappen gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl