ADO steelt eerste zege uit lege Koel, in duel dat geen winnaar verdiende

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zijn eerste punten van het seizoen te pakken. Bij VVV-Venlo boekte het, na een weinige verheffende wedstrijd, een 2-1 overwinning.

De openingsfase beloofde nog veel. De bal ging snel op de stip na een handsbal van Roy Gelmi, waarna Shaquille Pinas ADO op voorsprong zette. Een minuut later maakte clubtopscorer Giorgos Giakoumakis met een halve omhaal alweer gelijk.

Daarmee was in de eerste helft echter de koek op. De Hagenezen combineerden soms best leuk, maar creëerden nauwelijks kansen. VVV kreeg er zo mogelijk nog minder.

Georgios Giakoumakis scoort met een halve omhaal

Maar in de tweede helft viel nog weinig te beleven. Het duel verdiende geen winnaar, maar die kwam er in de laatste dertig seconden toch nog. In de 93ste minuut stuurde Vicente Besuijen debutant David Philipp de diepte in. De Duitser liet die kans zich niet ontgaan en maakte het koeltjes af.

Door de zege kruipt ADO uit de onderste regionen van de competitie en krijgt het wat meer lucht. Echter moet de club uit Den Haag de komende drie speelronden wel tegen respectievelijk Vitesse, AZ en PSV.