Muguruza baalt van de wedstrijd tegen de Amerikaanse Collins
NOS SportAangepast

Oud-winnares Muguruza strandt in derde ronde, Collins en Jabeur stunten

De Amerikaanse Daniel Collins heeft in de derde ronde van Roland Garros oud-winnares Garbiñe Muguruza verslagen. In de beslissende derde set vocht Collins zich knap terug van een 0-3 achterstand: 7-5, 2-6, 6-4.

Collins, net als Muguruza 26 jaar, haalde bij de Australian Open in 2019 de laatste vier. Nu dwong ze Muguruza in de eerste set tot het maken van de fouten.

Op 6-5 werkte de Amerikaanse twee breakpoints weg, om vervolgens de set te pakken. Na de kansloos verloren tweede set keek Collins in de laatste set dus tegen een 0-3 achterstand aan. Nadat Muguruza op eigen service twee kansen miste op 4-0, raakte de oud-winnares en halve finaliste in 2018 het spoor bijster.

Stunt Jabeur

In de achtste finales stuit Collins op Ons Jabeur, die als eerste Arabische tennisster de vierde ronde van het graveltoernooi heeft bereikt. De Tunesische boekte een verrassende 7-6 (7), 2-6, 6-3 overwinning op de als achtste geplaatste Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland.

Jabeur (WTA-35) won in 2011 in Parijs de juniorentitel en haalde dit jaar bij de Australian Open de kwartfinales. Sabalenka leidde in de tiebreak met 5-1, maar een reeks afzwaaiers kostte haar de eerste set. Net als bij Collins en Muguruza was ook nu de winnaar van de partij in de tweede set nergens te bekennen.

Bij 2-5 in de derde set poetste Sabalenka drie matchpoints weg en in de volgende game kreeg ze een breakpoint. Jabeur bleef kalm en serveerde de partij uit.

Jabeur wint de partij tegen de Wit-Russische Sabalenka

Sofia Kenin bereikte eerder op de dag zonder veel moeite de laatste zestien op Roland Garros. De Amerikaanse, die begin dit jaar de Australian Open op haar naam schreef, klopte de Roemeense Irina Bara met 6-2, 6-0.

Bara baarde op papier - ze is de nummer 142 van de wereld - Kenin (WTA-6) weinig zorgen en in de praktijk was dat niet anders. Door de service van de Amerikaanse in de openingsgame te breken, leek er even nog wel een verrassing in de maak. Maar vanaf 0-2 stelde Kenin vlotjes orde op zaken.

Bara wist zich geen raad met het gevarieerde spel van haar opponent. Kenin sloeg geregeld toe met goed gemaskeerde backhands en dropshots en won vanaf 0-2 twaalf games op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl