Noodweer heeft in het zuiden van Frankrijk geleid tot overstromingen. Volgens het persbureau AFP worden in de omgeving van Nice zo'n tien mensen vermist, onder wie twee brandweerlieden en een politieagent.

Van negen mensen staat vast dat ze vermist worden, van nog eens drie wordt dat vermoed, zegt de brandweer. Van hen zijn alleen vage signalementen. Huizen zijn verwoest en duizenden huishoudens hebben geen stroom.

De regio Alpes-Maritimes wordt getroffen door herfststorm Alex, die gepaard gaat met forse regenval. De autoriteiten hebben inwoners opgeroepen om binnen te blijven.

Rivieren zijn buiten hun oevers getreden, wat tot chaos in het verkeer leidde. In de plaats Saint-Martin-Vésubie spoelde een watermassa een deel van een brug weg.

En ook huizen en bomen zijn weggespoeld:

Wegen en huis weggespoeld door noodweer in het zuiden van Frankrijk

Onder de vermisten zijn twee mensen die hun toevlucht hadden gezocht tot het dak van hun huis maar wegspoelden toen dat huis bezweek onder de kracht van het water.

Eerder veroorzaakte Alex ook overlast in andere regio's van Frankrijk. In Bretagne kwamen tienduizenden mensen zonder stroom te zitten en bleven scholen en parken de afgelopen dag dicht.

De weersomstandigheden in het gebied zijn enigszins verbeterd. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin beloofde na een crisisbijeenkomst in Parijs om extra helikopters en brandweerlieden naar de regio te sturen.

Tal van mensen moesten vanwege de overstromingen in veiligheid worden gebracht. Zo'n 850 brandweerlieden zijn ingezet in het getroffen departement Alpes-Maritimes.

STER reclame