Ten Hag: 'Liverpool een topteam, Atalanta een pressingmachine'

"Je hebt het nooit in de hand, maar het had makkelijker gekund. Het wordt heel zwaar. Maar aan de andere kant is het ook uitdagend. We kijken uit naar deze sterke tegenstanders", reageert Ajax-trainer Erik ten Hag op de loting voor de Champions League.

Liverpool is de meest aansprekende naam, weet ook Ten Hag. "Een topteam, met topspelers. Dit is een affiche dat je altijd wil spelen. Schitterend om te beleven."

Vol lof is de Ajax-trainer over Atalanta Bergamo, met de Oranje-internationals Marten de Roon en Hans Hateboer in de gelederen. "Atalanta was afgelopen seizoen de revelatie in de Champions League. Een pressingmachine, waar Nederlandse ploegen vaak moeite mee hebben."

Van der Vaart: 'Hoeven niet nerveus te worden van Midtjylland en Atalanta'

FC Midtjylland is vooralsnog de grote onbekende in de groep. "Daar weet ik het minste van", zegt Ten Hag. "Gelukkig hebben we kenners van het Deense voetbal in de technische staf zitten (o.a. assistent Christian Poulsen, red.). Zij zullen ons bijpraten."

Op transfergebied staat er nog iets te gebeuren bij Ajax. Komt Davy Klaassen terug naar Amsterdam? "Dat zou kunnen, maar we hebben meerdere ijzers in het vuur", aldus Ten Hag.

Ten Hag over mogelijke komst Klaassen: 'Zou kunnen, maar meer ijzers in het vuur'

Het vertrek van Sergiño Dest valt hem zwaar. "Ik wilde hem per se behouden. Met zeven volwaardige verdedigers was de laatste linie in balans, maar helaas is het niet gelukt. Dan is het denk ik logisch dat je vervolgens bij Sean Klaiber uitkomt. Een optelsom."

De kersverse aanwinst, overgekomen van FC Utrecht, zit zondag bij de wedstrijdselectie voor het uitduel met FC Groningen en is dus inzetbaar. Ryan Gravenberch is dat ook. Mohammed Kudus ontbreekt vrijwel zeker. Hij viel uit tijdens een training en is niet fit genoeg, vertelde Ten Hag.

STER reclame