Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic en Tsitsipas simpel verder, Shapovalov verliest gevecht van vijf uur

Wie denkt dat zijn US Open-diskwalificatie Novak Djokovic nog parten speelt op Roland Garros, komt bedrogen uit. De Servische nummer een van de wereld bereikte de derde ronde na een nieuwe galavoorstelling.

Djokovic versloeg de Litouwer Ricardas Berankis met 6-1, 6-2, 6-2 en heeft pas tien games verloren in Parijs. Met een achttiende grandslamtitel voert hij de druk op Rafael Nadal (19) en recordhouder Roger Federer (20) op in de strijd om meest succesvolle speler aller tijden, iets wat in New York mislukte.

Shapovalov redt het niet

Van Denis Shapovalov zal Djokovic in ieder geval geen last meer hebben in Parijs. De Canadees, die de afgelopen weken opklom naar de elfde plaats op de wereldranglijst, ging in een thriller onderuit.

De kwartfinalist van de US Open en halvefinalist van Rome moest na vijf uur tennissen zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Roberto Carballés: 5-7, 7-6 (5), 3-6, 6-3, 6-8.

Denis Shapovalov

Shapovalov verzuimde in de vijfde set tot twee keer toe om de wedstrijd uit te serveren. Dat leek vooral het gevolg van het op de verkeerde momenten opstomen naar het net. Carballés wist daar wel raad mee.

Tsitsipas simpel door

Stefanos Tsitsipas had een stuk minder tijd nodig om zich te ontdoen van de Uruguayaan Pablo Cuevas. De 22-jarige Tstsipas, de nummer zes van de wereld, stapte na 1 uur en 28 minuten als winnaar van het veld: 6-1, 6-4, 6-2.

Tsitsipas stuit in de derde ronde op Aljaz Bedene, die hem eerder dit jaar wist te verslaan in Rotterdam.

Qualifiers baren opzien

Twee qualifiers haalden op Roland Garros donderdag de derde ronde: de 24-jarige Colombiaan Daniel Galan en de 22-jarige Duitser Daniel Altmaier. En beiden boekten een zege in drie sets.

Altmaier versloeg landgenoot Jan-Lennard Struff met 6-3, 7-6 (4), 6-3 en Galan was de Amerikaan Tenys Sandgren, tweevoudig kwartfinalist op de US Open, met 6-2, 6-2, 6-3 de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl