NOS Voetbal

VVV toont aanwinst met kwinkslag naar Zidane: 'We hebben Zinédine!'

VVV-Venlo heeft een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd die veel gelijkenissen toont met Zinédine Zidane, de huidige coach van Real Madrid en drievoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

Het gaat om Zinédine Machach. De 24-jarige Franse middenvelder wordt een jaar gehuurd van Napoli. VVV heeft ook een optie tot koop bedongen.

Gelijkenissen met Zidane

Machach heeft niet alleen dezelfde voornaam als Zidane, hij heeft ook uit dezelfde geboorteplaats (Marseille) en afkomst (Algerijns-Marokkaans) als de man die Frankrijk in 1998 aan de wereldtitel hielp.

VVV presenteert zijn nieuwe aanwinst op Twitter dan ook met een kwinkslag naar Zidane onder de noemer "Wij hebben Zinédine".

Machach werd afgelopen anderhalf jaar ook al verhuurd door Napoli. In de Serie B kwam hij bij Carpi, Crotone en Cosenza in 33 duels tot 1 doelpunt en 2 assists.

De middenvelder speelde in de jeugd voor Cannes, Olympique Marseille en Toulouse. Bij die laatste club debuteerde hij in mei 2015 in de Ligue 1. In januari 2018 werd hij gekocht door Napoli.

Oog voor de steekpass

"Zinédine is een creatieve middenvelder die beschikt over inzicht en oog heeft voor de steekpass. Bij Toulouse en Napoli heeft hij natuurlijk een fantastische leerschool gehad", aldus Stan Valckx, de technisch manager van VVV.

Zinédine Zidane met de wereldbeker in 1998

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl