Rafael Nadal AFP

Rafael Nadal begint op Roland Garros zijn draai te vinden. De Spaanse titelfavoriet, die al twaalf keer de beste was in Parijs, bereikte in een vloek en een zucht de derde ronde door de Amerikaan Mackenzie McDonald met 6-0, 6-1, 6-3 naar huis te sturen.

Nadal had twee sets lang geen kind aan de nummer 236 van de wereld. De 25-jarige Amerikaan bood daarna iets meer tegenstand, maar Nadal kwam geen moment in de problemen.

De laatste keer dat Nadal een partij verloor in Parijs was in 2015 in de kwartfinales tegen Novak Djokovic.

Ook een andere favoriet Dominic Thiem hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om de derde ronde te halen. De kersverse winnaar van de US Open was met 6-1, 6-3, 7-6 (6) te sterk voor Jack Sock.

De Amerikaan was drie jaar geleden de nummer acht van de wereld, maar daarna ging het mede door de nodige blessures bergafwaarts. Vorig jaar wist hij alleen bij de Laver Cup een partij te winnen.

Sock mist drie setpunten

Tegen Thiem, de verliezend finalist van de afgelopen twee jaar, liet de nummer 310 van de wereld bij vlagen prima spel zien. In de derde set sleepte Sock er na een break achterstand nog een tiebreak uit, die hij ondanks een 6-3 voorsprong met 8-6 verloor.

Alexander Zverev moest vol aan de bak om de derde ronde te bereiken. De verliezend finalist van de US Open won met 2-6, 6-4, 7-6 (5), 4-6, 6-4 van Pierre-Hugues Herbert.

STER reclame