Serena Williams
NOS SportAangepast

Williams trekt zich geblesseerd terug, US Open-finaliste Azarenka uitgeschakeld

Serena Williams heeft zich op Roland Garros teruggetrokken voor haar partij in de tweede ronde tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova. De Amerikaanse heeft te veel last van een achillespeesblessure.

De 39-jarige Williams, die Roland Garros in 2002, 2013 en 2015 won, is al enige tijd op jacht naar haar 24ste grandslamtitel. Dat zou een evenaring van het record van de Australische Margaret Court zijn.

In de eerste ronde had Williams haar landgenote Kristie Ahn verslagen met 7-6 (2), 6-0.

US Open-finaliste uitgeschakeld

Op de derde speeldag van het toernooi viel het doek voor de in topvorm verkerende Viktoria Azarenka, die onlangs nog in New York de finale van de US Open haalde. De Wit-Russin verloor kansloos van Anna Karolína Schmiedlová: 2-6, 2-6

Azarenka maakte liefst 36 onnodige fouten en miste al haar vijf breekkansen.

De als derde geplaatste Jelina Svitolina bereikte ondanks een inzinking in de tweede set de derde ronde. De Oekraïense, die zaterdag het toernooi van Straatsburg won, rekende uiteindelijk met 6-3, 0-6, 6-2 af met Renata Zarazua.

Titelkandidaat Halep verder

De Roemeense Simona Halep bereikte de derde ronde door voor de zesde keer in zes duels van Irina Begu te winnen. De toernooiwinnares van 2018 moest hard werken tegen haar landgenote, maar won wel in twee sets: 6-3, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl