Ongeloof bij Clara Tauson na haar overwinning op Jennifer Brady AFP

De 17-jarige qualifier Clara Tauson heeft op Roland Garros voor een enorme stunt gezorgd door in de eerste ronde de Amerikaanse Jennifer Brady, de nummer 25 van de wereldranglijst, uit te schakelen.

Brady haalde eerder deze maand de halve finales op de US Open, maar verloor in Parijs met 4-6, 6-3, 7-9 van de Deense grandslamdebutante.

Tauson, die vorig jaar de Australian Open bij de junioren won, imponeerde met 48 winners en bleef ijzig kalm in de spannende slotfase. Ze overleefde op 5-6 twee matchpoints, miste er zelf drie op 7-6, maar sloeg op 8-7 alsnog toe.

Görges boekte eerste zege onder Sluiter

Ook Raemon Sluiter beleefde een succesje. Julia Görges, de nieuwe pupil van de voormalig coach van Kiki Bertens, schakelde de als negentiende geplaatste Amerikaanse Alison Riske uit met 6-3, 6-7 (4), 6-1.

Julia Görges EPA

Sluiter werkt sinds deze zomer samen met Görges. De Duitse, in 2018 halvefinaliste op Wimbledon, ging twee weken geleden in Rome in 'hun' eerste wedstrijd samen direct onderuit.

Weer pijnlijke nederlaag Mladenovic

Kristina Mladenovic is opnieuw op pijnlijke wijze uitgeschakeld op een grandslamtoernooi. De Française boog in Parijs voor Laura Siegemund: 5-7, 3-6.

Kristina Mladenovic Pro Shots

Mladenovic verloor haar vorige partij, in de tweede ronde van de US Open, na een 6-1, 5-1 voorsprong en vier gemiste matchpoints van Varvara Gratsjeva. De Française stond ditmaal in de eerste set met 5-1 voor, maar liet maar liefst zeven setpoints onbenut, verloor de set en later ook de partij.

Mladenovic gaf na afloop de arbitrage de schuld. "Iedereen behalve de umpire heeft gezien dat Siegemund op setpunt een bal sloeg die twee keer gestuiterd had. Maar zij is nu door en ik niet."

Plísková met pijn en moeite langs Egyptische

Karolína Plísková is met pijn en moeite doorgedrongen tot de tweede ronde. De Tsjechische, als tweede geplaatst in Parijs, won met 6-7 (9), 6-2, 6-4 van Mayar Sherif.

Karolína Plísková tijdens haar partij tegen Mayar Sherif op Roland Garros AFP

De 24-jarige Sherif, de nummer 172 van de wereld, schreef deze week historie door in de kwalificaties als eerste Egyptische vrouw een wedstrijd op een grandslamtoernooi te winnen.

Ook Sofia Kenin, de Amerikaanse nummer vier van de plaatsingslijst, moest flink aan de bak om de tweede ronde te bereiken. De Australian Open-kampioene worstelde zich met 6-4, 3-6, 6-3 langs de Russin Lioedmila Samsonova.

STER reclame