Andy Robertson wordt geknuffeld door Roberto Firmino en Georginio Wijnaldum na zijn 2-1 tegen Arsenal

Robertson van schlemiel naar held bij zege van Liverpool op Arsenal

Liverpool heeft zich naast Leicester City en stadgenoot Everton aan kop van de Premier League geschaard. De regerend kampioen kende op eigen veld een valse start tegen Arsenal, maar won uiteindelijk verdiend met 3-1.

Twee weken geleden was Arsenal na penalty's te sterk voor Liverpool in het duel om het Community Shield (1-1), het duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar waarmee in Engeland traditioneel het seizoen wordt geopend, en ook in de competitie was de Londense ploeg nog foutloos.

Liverpool begon sterk en was gevaarlijk via Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold en Georginio Wijnaldum. Toch nam Arsenal de leiding, met dank aan Liverpool-verdediger Andy Robertson, die een bal helemaal verkeerd raakte en zo Alexandre Lacazette een niet te missen kans bood.

Binnen tien minuten poetste Liverpool de achterstand weg. Sadio Mané stond aan het einde van een fraaie aanval en Andy Robertson maakte zijn fout goed door een voorzet van Alexander-Arnold subtiel af te ronden.

Alexandre Lacazette speelde een opvallende rol bij Arsenal tegen Liverpool

Na rust kreeg Arsenal genoeg kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar Lacazette faalde twee keer oog in oog met doelman Alisson.

In de slotfase gaf de Portugees Diogo Jota, deze week voor bijna 45 miljoen euro overgekomen van Wolverhampton Wanderers, nog even zijn visitekaartje af.

Jota maakte tien minuten voor tijd zijn debuut op Anfield en had niet veel later pech dat zijn vlammende schot in het zijnet belandde. Zijn tweede mogelijkheid schoot hij feilloos raak.

Twee uit twee voor Aston Villa

Ook Aston Villa is nog ongeslagen, maar speelde een wedstrijd minder. Tegen Fulham FC, dat de voorgaande twee duels had verloren, won de ploeg uit Birmingham eenvoudig met 3-0.

Bertrand Traoré (oud-Vitesse en Ajax) maakte in de slotfase zijn debuut voor Aston Villa.