1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS SportAangepast

Probleemloze toernooistart titelhouder Nadal en Thiem op Roland Garros

Rafael Nadal is in zijn jacht op een dertiende titel op Roland Garros in de eerste ronde niet op problemen gestuit. De 34-jarige Spanjaard versloeg de Wit-Rus Jegor Gerasimov met 6-4, 6-4, 6-2.

Nadal was enigszins sikkeneurig aan het toernooi begonnen. Hij klaagde over de nieuwe ballen ("te traag en te zwaar") en over de omstandigheden ("langzame baan en te koud"). Toch leek het zijn spel niet te beïnvloeden.

Met zware spinballen vanaf de baseline nam hij de 27-jarige Wit-Rus, die nooit eerder het hoofdtoernooi had gehaald, onder vuur. Die had geregeld succes met dropshots en tempowisselingen en in de derde set kwam hij zelfs met 2-0 voor. Maar spannend werd het eigenlijk nooit.

Thiem geeft Cilic geen kans

Ook Dominic Thiem nam probleemloos de eerste horde. De Oostenrijker, die twee weken geleden de US Open op zijn naam schreef en de afgelopen twee jaar in Parijs de finale haalde, schoof de Kroaat Marin Cilic met 6-4, 6-4, 6-3 aan de kant.

EPA
Dominic Thiem in actie op een fris Roland Garros

Op de US Open troffen ze elkaar in de derde ronde en toen snoepte Cilic, zelf een oud-winnaar in New York (2014) en thans de nummer veertig van de wereld, zijn opponent nog een set af. De Kroaat kwam nu niet in de buurt van setwinst, al nam hij in set drie wel een voorsprong van een break.

Thiem, de nummer drie van de wereld en ook als derde geplaatst in de Franse hoofdstad, had in zijn eerste partij sinds de US Open de touwtjes vanaf de baseline strak in handen en vond met zijn formidabele backhand vaak de lijnen. Cilic vocht voor wat hij waard was, maar zijn voetenwerk liet te veel te wensen over.

Medvedev naar huis

Voor Daniil Medvedev zit het toernooi in Parijs erop. De als vierde geplaatste Rus verloor in de eerste ronde van de Hongaar Márton Fucsovics: 6-4, 7-6, 2-6, 6-1.

Weer kan Medvedev niet winnen op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl