Tiental Emmen pakt eerste punt tegen Willem II

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Willem II

FC Emmen heeft met shirtsponsor EasyToys op de borst zijn eerste punt van dit eredivisieseizoen gepakt. De ploeg van coach Dick Lukkien moest in eigen huis na een uur met tien man verder, maar hield Willem II desondanks op 1-1.

Emmen kwam al na vijf minuten op 1-0 via Michael de Leeuw, die uit de rebound het net vond. Acht minuten later zorgde Mike Trésor na een prachtige aanval voor 1-1.

Mike Trésor maakt de gelijkmaker

Willem II liet het initiatief aan de thuisploeg, dat kansen kreeg via Marko Kolar en Simon Tibbling. Na een uur kreeg Glenn Bijl, na ingrijpen van de VAR, rood wegens hands. Willem II moest vervolgens het spel maken en had daar zichtbaar moeite mee.

De bezoekers kregen nog wel enkele kansen, maar Emmen hield zonder al te veel problemen stand en sleepte het felbegeerde eerste punt binnen. Voor Willem II was de wedstrijd een toepasselijk einde van een vervelende week met de Europese uitschakeling door Rangers en supporters die de coronaregels aan hun laars lapten.

Kijk hieronder naar de reacties van Emmen-doelpuntenmaker Michael de Leeuw en Willem II-coach Adrie Koster.