Valverde viert met zijn teamgenoten zijn treffer tegen Real Betis

Real Madrid pakt eerste drie punten, met een beetje hulp van de VAR

Real Madrid heeft zijn tweede duel van het seizoen wel weten te winnen. Na de 0-0 tegen Real Sociedad boekte de landskampioen in Sevilla een moeizame 3-2 overwinning bij Real Betis.

De wedstrijd was nog geen kwartier onderweg of Federico Valverde maakte, op aangeven van de topscorer van het vorige seizoen Karim Benzema, de 0-1 voor Madrid.

Nog geen minuut later verzaakte Sergio Ramos met een kans voor open goal de score uit te breiden. Betis, dat de eerste twee competitiewedstrijden won, wist vlak voor rust de stand om te buigen. Binnen drie minuten zorgden Aïssa Mandi en William Carvalho voor de 1-1 en de 2-1.

Maar het werd niet de avond van Betis, en al helemaal niet van Emerson. Na rust maakte hij een eigen doelpunt en de VAR greep in bij een overtreding om Emerson vervolgens met een rode kaart van het veld te sturen.

Een kwartier later greep de VAR nog een keer in. Hij zag hands van Marc Bartra waardoor aanvoerder Ramos tien minuten voor tijd vanaf de stip de 2-3 maakte. Madrid kon opgelucht ademhalen.

Morgenavond komt het FC Barcelona van Ronald Koeman voor het eerst in actie. De Catalanen spelen om 21.00 uur in het eigen Camp Nou tegen Villarreal.