Marten de Roon (midden) heeft de 2-4 gemaakt namens Atalanta

Hateboer en De Roon scoren, Lammers debuteert voor winnend Atalanta

Hans Hateboer en Marten de Roon hebben Atalanta Bergamo aan de eerste competitiezege geholpen in de Serie A. Beide Oranje-internationals scoorden op bezoek bij Torino (2-4).

Het was pas de eerste wedstrijd voor de nummer drie van vorig seizoen, die door de kwartfinaleplaats in de Champions League een week langer rust kreeg,

Nadat Alejandro Gómez en Luis Muriel een snelle achterstand hadden weggepoetst, scoorde Hateboer met een knappe volley. Andrea Belotti bracht de thuisclub met zijn tweede van de middag terug in de wedstrijd, maar vlak na rust bracht De Roon de marge met een bekeken schot weer op twee.

Aanvaller Sam Lammers, deze week overgekomen van PSV, debuteerde in de slotminuten voor zijn Italiaanse werkgever.

Uitslagen zaterdag

Torino-Atalanta 2-4
Cagliari-Lazio 0-2
Sampdoria-Benevento 2-3
Internazionale-Fiorentina 4-3

De topscorers van de afgelopen twee seizoenen zijn ook in de nieuwe jaargang op schot.

Ciro Immobile droeg met een treffer bij aan de zege van Lazio bij Cagliari (0-2), veteraan Fabio Quagliarella maakte de openingstreffer namens Sampdoria tegen Benevento (2-3). De 37-jarige spits is daarmee voor het zestiende (!) seizoen op rij trefzeker in de Serie A.

Een andere oudgediende, Franck Ribéry, vertolkte een hoofdrol namens Fiorentina.

Aan de hand van de onnavolgbare Fransman knokte de ploeg uit Florence zich na een achterstand knap terug. Met assists voor Gaetano Castrovilli en Federico Chiesa (2-3) leek de Franse veteraan zelfs de man van de avond te worden, maar na diens publiekswissel won Inter alsnog.