Omgewaaide boom in Burgh-Haamstede Brandweer Burgh-Haamstede

De Zeeuwse brandweer is de afgelopen 24 uur 140 keer uitgerukt vanwege het stormachtige weer in de provincie. Bij meldingen ging het meestal om bomen of takken die op woningen terecht waren gekomen of die wegen hadden geblokkeerd. Ook kwamen er enkele daken los.

De brandweer moest het vaakst naar Sluis. Daar kwamen 35 meldingen vandaan. Zo viel op het dak van museum Bizarium in Sluis een zware tak van een boom. Het pand raakte daarbij beschadigd.

Brandweer Sluis

In Burgh-Haamstede waaide een boom om die in zijn val een stroomkabel meenam. Daardoor kwam een deel van Renesse zonder stroom te zitten. De problemen waren na ruim een uur weer opgelost, meldt netbeheerder Enduris.

Door de wind raakte de vuurtoren van Haamstede beschadigd. Volgens buurtbewoners lag er in de wijde omgeving van de toren troep van bouwwerkzaamheden.

Op de Westerschelde bij Terneuzen raakte een schip in de problemen door de harde wind. Met sleepboten lukte het om het schip in veiligheid te brengen.

Politie haalt omgevallen boom weg in Rijswijk Regio15

Ook in Zuid-Holland werd stormschade gemeld. Daar viel onder meer in Rijswijk een boom om. De politie heeft hem in stukken gehakt en weggehaald van de weg. In Rotterdam viel een boom om voor het politiebureau.

Vanwege flinke regenval en harde windstoten had het KNMI gisteren voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland enkele uren code geel afgekondigd.

STER reclame