NOS Wielrennen

Van Vleuten hoopvol over WK-deelname na geslaagde test met brace

Van Vleuten: 'Top! Eigenlijk geen pijn zo'

De kans is groot dat Annemiek van Vleuten, die vorige week donderdag in de Ronde van Italië haar pols brak, toch zaterdag deelneemt aan het wereldkampioenschap in Italië. Van Vleuten werd vrijdag in Nederland geopereerd en kreeg daarna een brace aangemeten.

Vandaag deed ze een test. En naar tevredenheid. "Het ging goed, ik ben hoopvol. Volgens de artsen is het verantwoord om buiten te fietsen met een brace", aldus van Vleuten in een eerste reactie. "Ik heb zo geen pijn op de fiets. De brace geeft extra stevigheid. Denk dat het niet perse nodig is, maar voor vier uur koers zal het wel fijn zijn."

"Het is zo dat het staande klimmen nog niet honderd procent gaat. En dat moet wel het geval zijn om ook daadwerkelijk te starten", vervolgt de Nederlandse renster. "Als ik start, dan doe ik dat met ambities en niet alleen om er bij te zijn. Het speelt wel een rol dat ik niemands plek inneem wanneer ik besluit van start te gaan. Mijn plek staat op mijn naam, omdat ik vorig jaar de wereldtitel heb veroverd."

"Bij de tijdrit van donderdag ligt dat anders. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat een 'klasbak' als Ellen van Dijk aan de kant zou blijven staan omdat ik vast wilde houden aan mijn plek. Daarom heb ik op dat onderdeel mijn startplaats afgestaan", aldus Van Vleuten.

Vrijdag beslissing

Donderdag vertrekt Van Vleuten naar Italië. Pas vrijdag zal de definitieve beslissing vallen over haar deelname. Van Vleuten, die vorig jaar in Engeland wereldkampioen op de weg werd, rijdt in Imola alleen de wegwedstrijd.

Ellen van Dijk is door bondscoach Loes Gunnewijk aangewezen om Van Vleuten te vervangen bij de tijdrit. Op de tijdrit werd Van Vleuten vorig jaar derde achter de Amerikaanse winnares Chloé Dygert en Anna van der Breggen.

Vorige week, na haar val in Italië, zag Van Vleuten haar kansen op prolongatie van haar wereldtitel in rook opgaan.

Van Vleuten sipt: 'Zo goed en dan niet naar WK doet pijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl