ANP

Goedemorgen! Het RIVM praat de Tweede Kamer bij over de coronacrisis en de rechtbank in Den Haag komt met een eerste uitspraak na het ingaan van de nieuwe wet tegen roekeloze weggebruikers.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De dag begint vandaag mistig. In de meeste provincies is vanwege de mist code geel afgekondigd, behalve in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.In de loop van de ochtend trekken de mistbanken weg. Het wordt opnieuw een zonnige en droge dag, met een temperatuur tussen de 19 en 25 graden. Vanaf morgen is er meer bewolking en ook regen.

weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer krijgt 's middags weer een briefing van het RIVM over het corona-virus. Daarna is er vanaf 18.30 uur een coronadebat. Beide zijn live te volgen via de app en site van de NOS.
  • De rechtbank in Den Haag komt met de eerste uitspraak na het ingaan van de nieuwe wet tegen roekeloos rijgedrag. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van zes weken en een rijontzegging na een overtreding.
  • De Verenigde Naties bestaan 75 jaar. President Trump is als enige fysiek aanwezig bij de 75e Algemene Vergadering in New York. Anderen doen mee via een videoverbinding.

Wat heb je gemist?

De eerste verzekeraar heeft de premie van de basisverzekering voor volgend jaar bekendgemaakt. Bij DSW stijgt de zorgpremie met 6,50 euro naar 124,50 per maand.

Die stijging is iets meer dan waar het kabinet van uitging. Volgens DSW komt dat vooral door hogere lonen voor zorgmedewerkers en door hogere prijzen voor geneesmiddelen. DSW is een relatief kleine zorgverzekeraar en komt jaarlijks als eerste met de premie. De andere verzekeraars hebben tot 12 november de tijd om hun premie bekend te maken.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Michael Jordan mag dan bekend zijn als een van de bekendste basketballers van de afgelopen decennia, binnenkort waagt hij zich aan een andere sport: autoracen. Jordan en drievoudig NASCAR-winnaar Denny Hamlin hebben aangekondigd een nieuw team te starten. Ze gaan niet zelf rijden. Daarvoor is coureur Bubba Wallace ingehuurd.

Michael Jordan wordt de eerste zwarte eigenaar van een raceteam in de premier series van de NASCAR-races in 60 jaar. De laatste was Wendell Scott in de jaren 60 en 70. "Ik ben mijn hele leven al een fan van NASCAR. Dit is heel spannend voor mij", liet Jordan weten bij de bekendmaking, en voegde eraan toe dat de autosport in de VS lang heeft geworsteld met diversiteit. "De timing lijkt perfect, nu NASCAR zich verder ontwikkelt en sociale veranderingen meer en meer omarmt."

Fijne dag!

STER reclame