Politie

De politie heeft twintig rechercheurs vrijgemaakt die zich volledig richten op een verkrachtingszaak in een park in Rotterdam. Daar werd een vrouw begin deze maand door twee mannen misbruikt.

De 20-jarige vrouw uit Rotterdam liep rond 17.30 uur hard bij het Zuiderpark toen ze door de mannen werd gedwongen om de bosjes in te gaan. Daar werd ze vastgehouden en verkracht.

Nadat de mannen ervandoor waren gegaan, belde de vrouw een vriendin op. Die schakelde de politie in. Een voorbijganger en agenten vingen het slachtoffer op.

'Maatschappelijke impact'

De politie heeft een groot team op de zaak gezet vanwege de maatschappelijke impact van de verkrachting, meldt een politiewoordvoerder. "We willen voorkomen dat mensen bang zijn om in het Zuiderpark te gaan hardlopen en dat de daders nog een keer toeslaan."

Rechercheurs hebben de plek van het misbruik vanavond onderzocht. "Het is zeker geen afgelegen gebied en er komen regelmatig mensen voorbij", zegt de woordvoerder. Ook was het volgens haar nog erg licht op het tijdstip van het misbruik.

De politie roept getuigen op om zich te melden:

STER reclame