Nairo Quintana eindigde als zeventiende in de Tour ANP

De Franse justitie is een vooronderzoek gestart naar dopinggebruik binnen de Franse ploeg Arkéa-Samsic tijdens de Tour de France. Bij die ploeg is de Colombiaan Nairo Quintana de kopman. Eerder vandaag doken in de Franse media al berichten op over misstanden bij de ploeg.

Volgens het Franse persbureau AFP zouden er medicijnen zijn gevonden en attributen zijn aangetroffen die kunnen duiden op het gebruik van verboden middelen. Ook zijn twee personen gearresteerd.

Arkea meldt dat de ploeg afgelopen woensdag in een hotel in Megève bezoek heeft gekregen van de OCLAESP, een Franse instantie ter bescherming van de volksgezondheid en het milieu.

Team Arkéa Samsic bij de start van een etappe ANP

Arkea kende een teleurstellende Tour. Quintana kon in eerste instantie mee met de favorieten, maar werd in de laatste week op dik een uur achterstand gereden en eindigde als zeventiende. Ook kampte de Colombiaan met netelroos.

In het prijzenklassement eindigde de Franse ploeg onderaan. De renners fietsten 15.600 euro aan prijzengeld bijeen, het minste van alle ploegen. Het achttal van Arkéa-Samsic in de Tour bestond uit Nairo Quintana (Col), Winner Anacona (Col), Warren Barguil (Fra), Kévin Ledanois (Fra), Dayer Quintana (Col), Diego Rosa (Ita), Clément Russo (Fra) en Connor Swift (GBr).

STER reclame