Djokovic kan na US Open-debacle weer lachen met titel in Rome Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Novak Djokovic heeft na zijn veelbesproken diskwalificatie op de US Open de draad weer opgepakt met zijn vijfde toernooizege in Rome. De Serviër was in de finale met 7-5, 6-3 te sterk voor de verrassende Argentijnse finalist Diego Schwartzman.

Djokovic en Schwartzman knokten in de eerste set als twee ware gladiatoren om de punten in de Romeinse arena.

De kleine Argentijn, die titelverdediger Rafael Nadal in de kwartfinales had verslagen, benutte met gevarieerde slagen elk hoekje van de tennisbaan om de Serviër uit balans te brengen en nam een 3-0 voorsprong.

Spectaculaire punten

De Djokovic-machine draaide daarna op volle toeren, waardoor de spectaculaire punten elkaar in rap tempo opvolgden en de Serviër langszij kwam.

Djokovic ziet Nadal nog altijd als 'nummer een' voor Roland Garros

De mondiale nummer één was aan het einde van de set iets standvastiger en geduldiger, terwijl Schwartzman steeds meer risico nam. Dat kostte de Zuid-Amerikaan de setwinst, die Djokovic met een vreugdekreet vierde.

De strijd bleef tot halverwege de tweede set intens, maar de energie vloeide langzaam weg bij Schwartzman. Djokovic profiteerde op 4-3 van wat slordigheden bij Schwartzman en sloeg een game later toe op zijn derde matchpoint.

36ste masterstitel

Het is voor Djokovic zijn 36ste masterstitel, waarmee hij Rafael Nadal passeert op de ranglijst van meest gewonnen masterstoernooien.

Gewonnen masterstoernooien

36 Novak Djokovic
35 Rafael Nadal
28 Roger Federer
17 Andre Agassi
14 Andy Murray

"Het was een uitdagende week en ik heb soms zeker niet mijn beste tennis laten zien, maar in de finale vond ik wel de vijfde versnelling op de momenten waarop het moest", toonde Djokovic zijn tevredenheid na de winst.

Eerder op de dag eiste Simona Halep bij de vrouwen de eindzege op door een opgave van Karoliná Plisková in de finale.

Diego Schwartzman Pro Shots

STER reclame