ANP

Drie columnisten uit regio's waar het aantal coronabesmettingen niet hard oploopt, vertelden over hoe er in hun omgeving wordt gekeken naar de situatie in de rest van het land. Hoe wordt er omgegaan met de maatregelen tegen het virus en waarom gaat het daar beter?

Verder in deze podcast met de beste gesprekken uit Met het oog op morgen: hoe haal je ontvoerde kinderen terug? Privédetective Jacques Smit en familierechtadvocaat Janneke Mulder vertelden wat zij doen om een kind terug te halen.

Wildlife-dierenarts Martine van Zijl schreef het boek Over het leven in het wild, over haar eigen belevenissen in de wildernis. Hoe verhoudt de mens zich tot de natuur?

Tot slot, een slak. Ecoloog Gerard Korthals kwam ter ere van de bodemdierdagen uitleggen waarom slakken, pissebedden en andere beestjes heel goed zijn voor de tuin. En hij bracht een slak mee.

Deze aflevering van Het beste uit het oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

STER reclame