Uitzinnige Davis schreeuwt 'Kobe!' na winnende worp voor Lakers Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Niet superster LeBron James, maar Anthony Davis heeft Los Angeles Lakers op grootse wijze een 2-0 voorsprong bezorgd tegen Denver Nuggets in de finale van de Western Conference van de NBA.

De 27-jarige basketballer schoot in de slotseconde een driepunter raak en bracht daarmee de eindstand in het duel met de Nuggets op 105-103. Davis - in totaal goed voor 31 punten - werd na afloop overladen met complimenten.

Gelijkenissen met Bryant

"Dat is een schot dat Kobe Bryant ook zou maken", zei Lakers-coach Frank Vogel. "Hoe hij de hoek opzoekt, de bal vangt en springt in de vooralsnog belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Dat is een Mamba-shot."

Lakers-icoon Bryant overleed eerder dit jaar bij een helikoptercrash. Zijn bijnaam was de 'Black Mamba'. De Lakers speelden in de NBA-bubbel in Florida in een shirt dat nog door hem is ontworpen. "Dat maakt het nog bijzonderder", aldus Davis.

"Een speciaal moment voor een speciale speler. Ik ben blij dat ik er bij was", zei James over het optreden van Davis. Zelf was hij goed voor 26 punten.

Laatste NBA-titel Lakers tien jaar geleden

De Lakers zijn zestienvoudig kampioen in de NBA. De laatste titel dateert echter alweer van 2010. Dat was het vijfde kampioenschap van Bryant. Magic Johnson veroverde in de jaren tachtig ook vijf titels met de Lakers.

Nog twee overwinningen op de Nuggets en dan staan de Lakers voor het eerst sinds 2010 weer in de finale van de NBA. Daarin wordt Miami Heat of Boston Celtics de tegenstander.

STER reclame