Andrea Pirlo als hoofdcoach bij Juventus ProShots

Andrea Pirlo heeft zijn debuut als hoofdtrainer gevierd met een probleemloze zege op Sampdoria (3-0). De 41-jarige trainer zag hoe 'zijn' Juventus overtuigend de jacht op de tiende Italiaanse landstitel in successie opende.

Nooit eerder was een club zo dominant in de Serie A als Juventus de voorbije jaren. Een reeks die begon toen Pirlo zelf nog het spel verdeelde in Turijn, van 2011 tot en met 2015

Met de onverwoestbare verdedigers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci speelde Pirlo nog vier jaar samen bij Juventus. En ze staan er vandaag de dag nog steeds. Bonucci scoorde zelfs tegen Sampdoria, door uit een rebound de tweede treffer op het bord te zetten.

Ronaldo

De trainer Pirlo is geïnspireerd door onder anderen Louis van Gaal en Johan Cruijff. Juventus oogde fris en kende met Dejan Kulusevski een scorende debutant, die in de openingsfase de verre hoek vond nadat Cristiano Ronaldo zich had vastgelopen.

Lorenzo Tonelli in duel met Cristiano Ronaldo ANP

Tegen Sampdoria, dat vorig seizoen in de middenmoot eindigde, zat het de Portugees niet mee in de afronding.

In de eerste helft raakte hij de lat en na rust zag hij een fraai genomen vrije trap worden gekeerd door Emil Audero. Maar met een loepzuiver schot in de verre hoek pikte hij zijn doelpunt op de valreep alsnog mee, voordat hij nog een keer in kansrijke positie voor de goal opdook.

Van de topploegen kwam ook Napoli in actie, dat door goals van Dries Mertens en Lorenzo Insigne met 2-0 bij Parma won. Maandag komt AC Milan nog in actie tegen Bologna.

Uitslagen 20 september

Parma-Napoli 0-2
Genoa-Crotone 4-1
Sassuolo-Cagliari 1-1
Juventus-Sampdoria 3-0

STER reclame