Daley Sinkgraven zoekt een opening ANP

VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen, de twee subtoppers in de Bundesliga van vorig seizoen, hebben in een weinig opwindend duel doelpuntloos gelijkgespeeld. RB Leipzig bleef wel in het spoor van Bayern München en Borussia Dortmund dankzij een 3-1 thuiszege op Mainz 05.

In de Volkswagen-Arena van Wolfsburg verscheen Wout Weghorst misschien wel voor de laatste keer aan de aftrap. Naar verluidt heeft Tottenham Hotspur serieuze interesse in de spits.

De Tukker verzette een hoop werk in de frontlinie, maar dat was niet genoeg om het duel met de ploeg van verdediger Daley Sinkgraven en trainer Peter Bosz open te breken.

Leverkusen heeft deze zomer aanvallend flink ingeleverd door het vertrek van Kai Havertz (Chelsea) en Kevin Volland (Monaco). Daartegenover staat de komst van Patrik Schick (Roma), die als invaller echter niets kon forceren tegen Wolfsburg.

Leipzig blijft niet achter

RB Leipzig, een maand geleden halvefinalist in de Champions League, begon als uitdager van de traditionele topclubs in Duitsland met een overtuigende zege op Mainz.

Jeremiah St. Juste (links) in duel met Yussuf Poulsen, de maker van de 2-0 ANP

Met Jeremiah St. Juste in de basis en Jean-Paul Boëtius als invaller kon Mainz weinig uitrichten tegen de nummer drie van vorig seizoen, die door een rake penalty van Emil Forsberg en een bekeken kopbal van Yussuf Poulsen halverwege het duel al comfortabel leidde.

Slechts drie minuten werd het nog even spannend, nadat Jean-Philippe Mateta plotseling tegen had gescoord namens Mainz. Amadou Haidara ontdeed het duel daarna van alle spanning door de bal binnen te glijden, waarna Leipzig met een marge van twee op het bord geen moment meer in de problemen kwam.

STER reclame