EPA

Het had zo'n mooi weekend voor Jumbo-topman Frits van Eerd moeten worden. De gele trui voor zijn wielerploeg in Parijs en met Racing Team Nederland in de topvijf eindigen van de 24 uur van Le Mans. Dat was de doelstelling.

Het liep echter anders. Primoz Roglic verspeelde het geel in de Tour en zelf eindigde Van Eerd - een begenadigd autocoureur - samen met Giedo van der Garde en Nyck de Vries als negentiende in het algemeen klassement van Le Mans.

Van tweede plaats naar race vol pech

Van der Garde - een voormalig Formule 1-coureur - lag met Racing Team Nederland vroeg in de race knap tweede, maar technische problemen en een botsing met Ferrari wierpen de ploeg ver terug.

Van der Garde, De Vries en Van Eerd bleven de moed erin houden, ook al zat een topnotering er al niet meer in. Met een beschadigde auto reden ze de 24 uur van Le Mans toch uit.

Toyota wint opnieuw

De winst ging voor het derde jaar op rij naar Toyota. In de 88ste editie van de prestigieuze race kwamen de voormalige Formule 1-coureurs Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi en Brendon Hartley tot een totaal van 387 ronden op het 13,6 kilometer lange Circuit de la Sarthe.

Racing Team Nederland kwam tot 349 ronden. Beitske Visser, die met het vrouwenteam Richard Mille Racing meedeed, werd dertiende met 364 ronden.

STER reclame