In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Gestolen Rolex in zaak doodgeschoten Bas van Wijk was nep

Het horloge dat een rol speelt in het schietincident dat het leven kostte aan Bas van Wijk, begin augustus, blijkt een imitatie-Rolex te zijn. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van het Parool.

De 24-jarige Van Wijk werd doodgeschoten op een strandje in een park in Amsterdam. Het OM liet eerder weten dat er voorafgaand aan het schietincident sprake was van irritaties tussen de groep rond de verdachte en de vrienden van Van Wijk. Daarbij zou het gaan om de diefstal van een horloge van iemand uit de groep van het slachtoffer.

In de zaak zit een 20-jarige man uit Hoofddorp vast die heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft neerschoten. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreding van de Wet wapens en munitie. Volgens het OM maakt het voor de zaak geen verschil dat de Rolex nep is, meldt NH Nieuws.

Op aanwijzing van de verdachte werden in een verborgen ruimte van zijn auto een vuurwapen en het horloge gevonden. Dat horloge behoorde volgens het OM toe aan iemand uit de groep van Van Wijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl