De politie arresteerde acht mensen in Kiel-Windeweer Harm Meter

In het Groningse lintdorp Kiel-Windeweer, onder Hoogezand, is gisteravond iemand gewond geraakt bij een schietpartij. De politie heeft acht personen gearresteerd, onder wie het slachtoffer, dat gewond raakte aan een voet.

Een buurtbewoner zag het incident rond 20.45 uur gebeuren, vertelde ze aan RTV Noord. "Ik zag auto's met een noodgang aan komen rijden en dacht nog: dat gaat niet goed, want het is een doodlopend pad. We zagen vijf, zes auto's stilstaan. Mensen stapten uit, een hoop ruzie en vervolgens hoorden we schoten."

Een andere buurtbewoner zag twee groepen ruzie maken. "Ik hoorde hartstikke veel geschreeuw en dacht vuurwerk te horen. Maar dat bleken schoten te zijn. Ik maak je af, schreeuwde een van hen."

Uitgerukt met groot materieel

De politie rukte met groot materieel uit naar Kiel-Windeweer. Zo waren er drie arrestantenbusjes aanwezig, en was de politie ook met een ME-busje ter plaatse.

Agenten hebben nog geen idee wat de aanleiding was van de schietpartij. "We doen onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld en zijn ter plaatse bezig om sporen veilig te stellen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten", aldus de politie.

Bekijk beelden van het onderzoek op de plaats delict:

Acht arrestaties bij schietpartij in Gronings dorp

De politie was tot na middernacht met behulp van honden bezig met sporenonderzoek op de plaats delict. Dat onderzoek werd bij daglicht voortgezet.

Wapen in kanaal

Een getuige meldde dat een van de daders een wapen in het Annerveenschekanaal heeft gegooid, na door een ander tot kalmte te zijn gemaand. Een politieduiker heeft vanmorgen een wapen opgedoken uit het kanaal.

Volgens de politie komen de verdachten, onder wie één vrouw, uit Groningen, Hoogezand, Delfzijl en gemeente Midden-Groningen. Ze zijn tussen de 18 en 39 jaar oud.

STER reclame