Borussia Dortmund

Goede start Dortmund in Bundesliga, Klaassen en Chong verliezen met Werder

Borussia Dortmund is goed begonnen aan de Bundesliga. De nummer twee van de Duitse competitie van vorig seizoen won thuis met 3-0 van Borussia Mönchengladbach.

Dortmund kwam voor rust op 1-0 dankzij een diagonaal schot van Giovanni Reyna. Jadon Sancho was met een uithaal op de lat en een kopbal net over het doel dicht bij de 2-0.

Gladbach zorgde nog voor gevaar via Jonas Hoffman en Stefan Lainer, maar in beide gevallen redde doelman Roman Bürki.

Haaland trefzeker

Na rust maakte Erling Haaland vanaf de stip de 2-0, na een overtreding van Rami Bensebaini op Reyna. Gladbach, dat in maart 2014 voor het laatst won in Dortmund (1-2), leek ook een strafschop te krijgen toen Marcus Thuram werd gevloerd door Mats Hummels, maar de VAR oordeelde anders dan de arbiter.

Bij een counter tekende Haaland, vorig seizoen goed voor dertien competitietreffers, voor de 3-0. Na een lange rush van Sancho rondde de 20-jarige Noor koel af.

Davy Klaassen

Werder Bremen is het seizoen met een nederlaag begonnen. De club, met Tahith Chong en Davy Klaassen in de basis, verloor met 4-1 van Hertha BSC.

Het was voor Chong zijn eerste wedstrijd in de Duitse competitie. De Nederlandse aanvaller kwam vorige week al wel in actie bij de DFB Pokal (2-0 winst tegen Jena) en was in die wedstrijd trefzeker.

Beide Nederlanders werden bij een 3-0 achterstand naar de kant gehaald. Peter Pekarík, Dodi Lukebakio en Matheus Cunha waren de doelpuntenmakers van Hertha.

De thuisploeg deed nog wel iets terug. Davie Selke haalde de nul van het scorebord voor Werder Bremen, maar Jhon Córdoba bracht de marge weer naar drie.

Bas Dost

Ook Bas Dost kende een teleurstellende seizoenstart met Eintracht Frankfurt, dat in de eerste speelronde in actie kwam tegen Arminia Bielefeld.

Het gepromoveerde Bielefeld, waar de Nederlandse verdediger Mike van der Hoorn zijn debuut maakte, kwam op voorsprong door een doelpunt van Cebio Soukou.

De thuisploeg, vorig jaar negende in de Bundesliga, voorkwam een blamage, dankzij een doelpunt van André Silva. Het werd 1-1 in Frankfurt.

Becker tegen Gouweleeuw

Ook bij de wedstrijd tussen Union Berlin en FC Augsburg stonden er Nederlanders op het wedstrijdformulier. Sheraldo Becker stond in de basis bij de thuisploeg, Jeffrey Gouweleeuw was de aanvoerder van de bezoekers. De wedstrijd in Berlijn eindigde in een 3-1 overwinning voor Augsburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl