NOS Sport

Overtuigende zege Lakers, maar James 'pissed off' over MVP-verkiezing

Lakers overtuigend langs Nuggets in eerste duel Conference Finals

Los Angeles Lakers heeft het eerste duel in de finale van de Western Conference weten te winnen. Denver Nuggets werd overtuigend met 126-114 verslagen. Het is de eerste keer deze play-offs dat de Lakers hun eerste duel in een serie winnen.

De Lakers stonden nagenoeg de gehele wedstrijd voor en hadden zelfs even een marge van 25 punten. Zodoende konden sterren LeBron James en Anthony Davis in de slotfase naar de kant gehaald worden. De Lakers werden vervolgens een stuk slordiger en zagen hun voorsprong gehalveerd worden. Echt in de problemen kwam de ploeg echter niet meer.

Grote man aan de zijde van Los Angeles was Davies met 37 punten. James droeg met vijftien punten, twaalf assists en zes rebounds ook z'n steentje bij.

MVP

De Lakers-ster was kort voor het duel in de MVP-verkiezing achter Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) als tweede geëindigd. James liet na afloop weten "pissed off" te zijn over de stemverhouding. "Hij was nogal getergd", lachte Davis.

Lakers-ster James 'pissed off' over MVP-stemming

Voor Antetokounmpo was het zijn tweede MPV-verkiezing op rij. De forward van Milwaukee Bucks is na Michael Jordan en Hakeem Olajuwon de derde speler die in een seizoen zowel tot beste verdediger als tot MVP wordt gekroond.

De in Griekenland geboren Antetokounmpo kreeg 84 van de 100 stemmen van de jury, die bestaat uit sportjournalisten, plus een aanvullende stem van de fans. De overige 16 stemmen gingen naar LeBron James.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl