Bertens in Rome direct onderuit bij rentree op WTA Tour Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft haar eerste wedstrijd op WTA-niveau sinds februari verloren. Bertens, achtste op de wereldranglijst, ging op het gravel van Rome in twee sets onderuit tegen de Sloveense Polona Hercog, de nummer vijftig van de wereld.

Bertens verloor in de tweede ronde (ze was vrijgesteld voor de eerste ronde) met 4-6, 4-6. In de eerste set kwam Bertens niet in haar ritme, maakte ze simpele fouten en kwam met 5-0 achter te staan.

Opleving Bertens

In de vijfde game, waarin ze zes breakpoints wist weg te werken, waren er al tekenen van herstel. Ze won de volgende vier games, maar de set ging toch naar de Sloveense.

Bertens liep in de tweede set uit naar 3-0, maar raakte daarna weer uit koers. Ze kreeg Hercog niet meer onder druk en die verloor nog maar één game.

Het gebrek aan wedstrijdritme brak Bertens op. "Ik voelde het niet, het is zo anders dan trainen. Ik wist niet wat ik kon verwachten, er is niets aan te doen. Ik begon heel slecht, probeerde me in de wedstrijd te werken, maar het lijntje is nog heel dun."

Bertens nam in juli wel deel aan een demonstratietoernooi in Berlijn, maar liet de US Open eerder deze maand aan zich voorbij gaan. Een reis naar New York paste niet in haar voorbereiding richting Roland Garros.

Haar favoriete grandslamtoernooi, waarin ze in 2016 tot de halve finales reikte, begint over anderhalve week. "Ik ga morgen naar huis om me voor te bereiden. We gaan veel oefensetjes spelen en hopen dat het daar beter gaat. Maar het is lastig om het ritme te vinden", aldus Bertens.

Ook Rus uitgeschakeld

Eerder op de dag slaagde Arantxa Rus er ook niet in de derde ronde te bereiken in Rome. De Tsjechische Markéta Vondrousová, de nummer 19 van de wereld, versperde Rus de weg met 6-3, 6-3.

STER reclame