Screenshot

De politie heeft gistermorgen twee mannen aangehouden vanwege extreem hard rijden op de A16 tussen Breda en Rotterdam. De mannen legden het traject af in minder dan tien minuten. Beelden daarvan waren te zien op sociale media.

De verdachten zijn een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen. Ze worden verdacht van poging tot doodslag en opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag. Hun rijbewijzen zijn ingenomen. De identiteit van een derde verdachte die bij de motorrit betrokken was, is bekend en de politie vraagt deze persoon om zich te komen melden.

Volgens de politie zijn de mannen dankzij meerdere tips van getuigen opgepakt. In het onderzoek zijn ook beelden van verkeerscamera's bekeken. Eerder werd al het huis van een van de verdachten doorzocht. Daar zijn een motor en verschillende elektronische apparaten in beslag genomen. Afgelopen weekend werd nog een andere motor meegenomen.

270 kilometer per uur

Uit het onderzoek is gebleken dat de drie motorrijders ongeveer 270 kilometer per uur reden, terwijl op de A16 overdag 100 kilometer per uur is toegestaan, schrijft Omroep Brabant. Ze haalden bovendien met 260 kilometer per uur rechts in en raceten met 190 kilometer per uur tussen twee auto's door.

"Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot", aldus de politie.

STER reclame