PSV-fans vernederen in 2016 Spaanse bedelaars op een plein in Madrid NOS

Vier PSV-supporters gaan akkoord met de eis van het Spaanse Openbaar Ministerie van drie maanden celstraf en een geldboete van 1.500 euro.

De fans krijgen de straf omdat zij op 15 maart 2016 op een Madrileens plein een aantal bedelaarsters kleineerden in aanloop naar het duel van PSV met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Zo gooiden ze munten naar bedelaarsters, lieten ze hen op straat opdrukken en zouden de fans ook een biljet van 5 euro voor de ogen van de vrouwen in brand hebben gestoken.

Het viertal betaalt de geldboete van 1.500 euro aan alle betrokken vrouwen. Het is onduidelijk of ze de celstraf daadwerkelijk moeten uitzitten. In Spanje hoeft een celstraf van twee jaar of minder meestal niet te worden uitgezeten als iemand niet eerder is veroordeeld.

De fans hebben in Nederland een stadionverbod gekregen, variërend tussen de één en drie jaar. Toon Gerbrands meldde destijds dat de fans berouw toonden voor hun daden en dat een van hen volgens de PSV-directeur door het incident zijn baan was kwijtgeraakt.

STER reclame