AFP
NOS Nieuws

Vier Vietnamezen de cel in voor rol in koeltruckdrama Londen

Een rechtbank in Vietnam heeft vier Vietnamezen veroordeeld voor hun rol in het drama met een koeltruck bij Londen, in oktober vorig jaar. In die truck werden de lichamen van 39 illegale migranten uit China en Vietnam gevonden.

De vier Vietnamezen hebben gevangenisstraffen gekregen tot ruim zeven jaar. Ze hebben voor omgerekend 18.500 euro het transport van een aantal van de migranten geregeld.

De 39 slachtoffers werden op 23 oktober gevonden in een koeltruck die vanuit Zeebrugge, in België, de oversteek naar Groot-Brittannië had gemaakt. Ze waren gestikt of omgekomen door oververhitting, bleek uit de autopsie. Onder de slachtoffers waren ook twee jongens van 15.

AFP
De truck waar de migranten in oktober vorig jaar in werden gevonden

Bij het proces was ook de vader aanwezig van een vrouw van 26 die bij het drama om het leven kwam. Opvallend was dat hij niet hoopte dat de vier lange gevangenisstraffen zouden krijgen. "Ik weet dat het een ongeluk was. Lange celstraffen brengen mij mijn dochter niet terug", zei hij volgens Reuters.

De chauffeur van de vrachtwagen en een andere man bekenden eerder al schuldig te zijn aan doodslag. In mei werd in het kader van het onderzoek in Duitsland de vermoedelijke coördinator van een mensensmokkelnetwerk gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl