Kepa Arrizabalaga in actie tegen Brighton

Chelsea komt flater doelman Arrizabalaga te boven en begint seizoen voortvarend

Er werden al aanvallers, een middenvelder en verdedigers aangetrokken, maar tegen Brighton was goed te zien waarom Chelsea ook graag nog een nieuwe doelman wil vastleggen. De 3-1 zege, waarmee de Londense club het Premier League-seizoen voortvarend begon, kwam eerder ondanks dan dankzij Kepa Arrizabalaga tot stand.

Wie de 25-jarige Kepa tien minuten na rust over een houdbare inzet van Leandro Trossard (1-1) zag duiken, zal staan te kijken van de transfersom die Chelsea twee jaar geleden voor hem betaalde: 80 miljoen euro. De Spanjaard is daarmee de duurste doelman aller tijden.

En het was bepaald niet de eerste keer dat Kepa een zeperd maakte. Niet voor niets verloor hij vorig seizoen enige tijd zijn plaats onder de lat aan Willy Caballero, toch ook geen wereldtopper.

Chelsea-aanwinst Kai Havertz stond in de basis

Volgens geruchten is Chelsea bezig met Edouard Mendy, van Stade Rennes. Ook Jan Oblák van Atlético Madrid, door velen gezien als beste doelman ter wereld, is al eens met 'The Blues' in verband gebracht, maar naar verluidt is hij te duur.

Tot ook een keeper is toegevoegd aan de indrukwekkende lijst zomeraankopen, zal Chelsea het met Kepa moeten doen en in Brighton lukte dat prima. Treffers van Jorginho, Reece James - een prachtige knal in de kruising - en Kurt Zouma betekenden een 3-1 overwinning.

Geen Nederlandse inbreng

De wedstrijd in Zuid-Engeland moest het doen zonder Nederlandse inbreng. Joël Veltman bleef bij Brighton de hele wedstrijd op de bank, terwijl Davy Pröpper vanwege een blessure ontbrak bij de thuisploeg. Bij Chelsea waren Hakim Ziyech en Marco van Ginkel eveneens vanwege een blessure niet van de partij.

Twee andere Chelsea-aankopen maakten wel hun debuut. Kai Havertz en Timo Werner stonden beiden in de basis.