Sydney van Hooijdonk is tweemaal trefzeker voor NAC

Van Hooijdonk held van NAC in Brabants onderonsje, Jong Ajax weer onderuit

NAC Breda is nog altijd zonder puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch hield lang stand in Breda, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Sydney van Hooijdonk uitgroeide tot held van de avond: 2-1.

Van Hooijdonk begon ondanks zijn treffer van vorige week op de bank, maar moest al na twaalf minuten in actie komen. Mario Bilate moest het veld verlaten met een blessure en de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk verving hem. En met succes.

In de tweede helft boog Van Hooijdonk hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand - Jizz Hornkamp had gescoord voor FC Den Bosch - om in een voorsprong. Kort na rust stond hij bij een hoekschop op de juiste plaats voor zijn eerste doelpunt. En vijf minuten voor het laatste fluitsignaal schoot de 20-jarige aanvaller onberispelijk raak vanaf een meter of veertien: 2-1.

NAC koploper

NAC gaat na drie speelronden aan de leiding in de eerste divisie, met negen punten. De Graafschap is de enige andere ploeg zonder puntenverlies, de Doetinchemmers staan tweede met zes punten uit twee wedstrijden.

Thom Haye en Jizz Hornkamp hebben het tien minuten na rust met elkaar aan de stok en krijgen beiden geel

Eerder op de avond stapte Jong Ajax ook na zijn derde competitiewedstrijd als verliezer van het veld. Jong PSV was in Amsterdam met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag.

Jong PSV profiteerde voor rust twee keer van een fout in de Amsterdamse opbouw. Eerst schoot Justin de Haas raak uit een vrije trap die werd ingeleid door een zwakke pass van Ajax-aanvaller Youri Regeer. Vervolgens scoorde Cheick Touré uit een pass van Richard Ledezma, die de bal zomaar in zijn voeten gespeeld kreeg.

Jurgen Ekkelenkamp maakte vlak voor rust nog wel 1-2, na een mooie dubbele een-twee met Lassina Traoré. Maar verder kwam Jong Ajax niet, ook niet met een man meer nadat De Haas zijn tweede gele kaart had gekregen.