Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid blikt na Prinsjesdag terug op het afgelopen jaar. Het is een loodzwaar jaar voor hem: "Hele lange dagen, hele korte nachten en altijd aan staan", zo vertelt hij tegen politiek verslaggever Wilma Borgman. Ook staat hij stil bij de boete van minister Grapperhaus, die hij kreeg vanwege het niet-naleven van de coronamaatregelen tijdens zijn bruiloft. "Het is aan hem om de geloofwaardigheid, die wel een paar deuken heeft opgelopen, te herstellen", aldus De Jonge.

Verder in de podcast van Met het Oog op Morgen hoor je onderzoeker van het RIVM en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, Ana Maria de Roda Husman. Het instituut doet samen met de waterschappen door heel Nederland onderzoek in rioolwater op de aanwezigheid van het coronavirus. In totaal gaat het om meer dan 300 meetpunten. Maar waarom is het eigenlijk belangrijk om dit te meten? Dit hoor je in deze aflevering van Het beste uit het Oog.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

STER reclame