Dominic Thiem Pro Shots

"Eigenlijk heeft mijn hele leven in dienst gestaan van dit moment." Niet lang na het winnen van de US Open probeert Dominic Thiem uit te leggen wat het behalen van zijn eerste grandslamtitel betekent.

In New York trad de 27-jarige Oostenrijker na drie verloren finales voor het eerst uit de schaduw van Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal, die al jaren de grandslamtoernooien domineren. Nadal en Federer ontbraken bij de US Open en Djokovic werd gediskwalificeerd.

"Het was zo'n grote opluchting, er stond zoveel druk op. Een grandslamtitel is het hoogste wat je kunt halen in mijn sport", aldus Thiem na een zwaarbevochten zege op Alexander Zverev in de finale.

"Ik heb echt een levensdoel gehaald, een droom vervuld", vervolgt de Oostenrijkse nummer drie van de wereld. "Als kind wilde ik het al, maar dan is het nog zo ver weg. Beetje bij beetje kom je dichterbij en realiseer je dat het haalbaar is. Nu is het gelukt. Ik heb mijn hele leven hiernaartoe gewerkt."

Zverev denkt dat hij ook grandslamkampioen wordt

Zverev speelde zijn eerste grandslamfinale en moet dus nog even wachten op een majortitel. Dat die komt, daar twijfelt de 23-jarige Duitse nummer zeven van de wereld niet aan.

"Ik was er een paar punten van verwijderd. Ik ben nog jong, ik denk niet dat dit mijn laatste kans was. Ik geloof dat ik op een dag ook een grandslamkampioen zal zijn", aldus Zverev.

STER reclame