Ook met Neymar en Di María gaat PSG onderuit, in donkerrode klassieker

• Reuters
    In blessuretijd deelt de scheidsrechter vijf rode kaarten uit, drie aan PSG en twee aan Marseille
  • Reuters
    Marseille-verdediger Álvaro González ligt op de grond na een aanvaring met Leandro Paredes

Het zal even wennen zijn voor fans van Paris Saint-Germain: na twee competitiewedstrijden staat de alleenheerser in het Franse voetbal nog op nul punten. Na de nederlaag van donderdag bij Lens, was zondag ook Olympique Marseille te sterk: 0-1.

Paris Saint-Germain kon tegen aartsrivaal Marseille weer beschikken over drie van de zeven spelers die het treffen met Lens vanwege een positieve coronatest misten. Neymar en Ángel Di María begonnen in de basis, Leandro Paredes viel twintig minuten voor tijd in.

Kylian Mbappé, doelman Keylor Navas, Mauro Icardi en Marquinhos behoorden nog altijd niet tot de wedstrijdselectie.

Neymar en Dimitri Payet hebben het met elkaar aan de stok

Marseille kwam na een halfuur op voorsprong, via Florian Thauvin. De aanvaller stond bij een vrije trap van Dimitri Payet volledig vrij en tikte van dichtbij raak (0-1).

Paris Saint-Germain kwam die treffer niet meer te boven in de klassieker die ouderwets verhit was en in de slotfase zelfs helemaal ontspoorde, met vijf rode kaarten.

Neymar beschuldigt tegenstander van racisme

Neymar en Payet kregen al na elf minuten geel, nadat ze het met elkaar aan de stok hadden gekregen en in blessuretijd liet Neymar zich wederom gaan tijdens een opstootje. Hij kon ditmaal direct inrukken, net als ploeggenoten Layvin Kurzawa en Paredes en tegenstanders Jordan Amavi en Darío Benedetto.

Neymar kreeg de rode kaart voor een poging Álvaro González op de achterkant van zijn hoofd te slaan. Terwijl hij het veld afliep, riep Neymar naar officials dat hij racistisch was bejegend. Later meldde hij op Twitter: "Ik heb alleen maar spijt dat ik deze idioot niet in het gezicht geslagen heb."

Invaller Kevin Strootman was een van de twaalf spelers die geel kregen van scheidsrechter Jérôme Brisard.

Neymar verlaat het veld nadat hij rood heeft gekregen

De twee 1-0 nederlagen betekenen voor Paris Saint-Germain de slechtste seizoensstart sinds 1978/79. Ook toen gingen de eerste twee competitiewedstrijden verloren en wist PSG in die duels niet te scoren.