Dominic Calvert-Lewin (midden) maakt de enige goal van de wedstrijd Pro Shots

Wedstrijden win je op het middenveld, luidt een veelgebruikte voetbalwijsheid. Een wijsheid die Marcel Brands, technisch directeur bij Everton, blijkbaar goed in zijn oren heeft geknoopt. Hij haalde deze zomer een bijna compleet nieuw middenveld en zag Everton daarmee zondagmiddag inderdaad winnen: 1-0 bij Tottenham Hotspur.

Evertons nieuwe middenvelders stonden op bezoek bij Tottenham alle drie in de basis. James Rodríguez, die is overgekomen van Real madrid en de bekendste van de drie is, speelde hangend op rechts. Allan, gehaald van Napoli, en Abdoulaye Doucouré, opgepikt bij Watford, vormden het centrum.

Met hen binnen de lijnen werd de slag op het middenveld inderdaad gewonnen, getuige ook de vroegtijdige aftocht van Dele Alli en Harry Winks bij Tottenham Hotspur. Everton had het betere van het spel en ging er verdiend met de drie punten vandoor.

James Rodríguez is de bekendste nieuwe naam op het middenveld van Everton Pro Shots

De enige treffer viel tien minuten na rust. Evertons spits Dominic Calvert-Lewin kopte een vrije trap van linksback Lucas Digne hard tegen de touwen.

Tottenham-trainer José Mourinho reageerde door Steven Bergwijn binnen de lijnen te brengen in plaats van Winks, maar de Oranje-international kon zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen. Voor Mourinho is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij op de eerste speeldag met zijn ploeg onderuit gaat.

Uitslagen 13 september

West Bromwich Albion-Leicester City 0-3
Tottenham Hotspur-Everton 0-1
Tottenham Hotspur-Everton

STER reclame