Kampong wint ook zijn tweede wedstrijd van dit hockeyseizoen

Bloemendaal maar net langs Tilburg in doelpuntrijk hockeytreffen

De hockeyers van Bloemendaal hebben ook hun tweede wedstrijd in de Tulp Hoofdklasse gewonnen, maar gemakkelijk ging het op bezoek bij Tilburg niet. Na een doelpuntrijk duel trokken de gasten nipt aan het langste eind: 4-5.

Bloemendaal kwam drie keer op voorsprong, maar even zo vaak kwam de thuisploeg - doorgaans geen hoogvlieger - op gelijke hoogte. Maar op een doelpunt van Roel Bovendeert, een kwartier voor tijd, moest Tilburg het antwoord schuldig blijven.

Daarmee houdt Bloemendaal, waar sinds dit seizoen Rick Mathijssen voor de groep staat, de perfecte score van zes punten uit twee wedstrijden. Vorige week maakte de ploeg van Mathijssen er tegen Almere ook al vijf, maar toen werd het aantal tegengoals beperkt tot twee.

Hockeytopper tussen Rotterdam en Kampong eindigt gelijk

Bloemendaal gaat voorlopig aan kop in de hoofdklasse, omdat de concurrentie punten verspeelde of - vanwege het coronavirus - niet in actie kwam.

Rotterdam-Kampong

De topper van speelronde twee, tussen Rotterdam en Kampong, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Kampong leek vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt te maken via Bjorn Kellerman, maar twee minuten voor het eindsignaal bracht Thijs van Dam de thuisploeg weer op gelijke hoogte.

Ook Amsterdam kwam niet verder dan een remise, op bezoek bij Klein Zwitserland. Valentijn Charbon leek de hoofdstedelingen lange tijd de zege te hebben bezorgd met een vroege treffer, maar vijf minuten voor tijd maakte Aki Käppeler uit een strafcorner gelijk: 1-1.