Max Verstappen in actie tijdens de training voor de GP van Toscane AFP

Max Verstappen begint zaterdagmiddag met veel zelfvertrouwen aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Toscane. Op het circuit van Mugello, voor het eerst strijdtoneel van een Formule 1-race, reed de Nederlander in de derde en laatste training naar de tweede plaats. Verstappen gaf slechts 0,017 seconde toe op Valtteri Bottas.

Bottas was in alle trainingen op Mugello, het circuit van Ferrari, de snelste. Zaterdag noteerde de Fin op de zachte band een ronde in 1.16,530. Verstappen, die lang de ranglijst aanvoerde met een op een mediumband gereden 1.17,116, kwam uiteindelijk uit op 1.16,547. Lewis Hamilton nestelde zich op de derde plaats. De wereldkampioen van Mercedes noteerde 1.16,613.

Lance Stroll (Racing Point) voerde de rest van het veld op gepaste afstand aan. Zijn snelste ronde ging in 1.17,112. Charles Leclerc was de beste coureur van het dit seizoen zwaar tegenvallende Ferrari: zevende met 1.17,488. Sebastian Vettel moest het met de achttiende plaats doen: 1.18,186.

Voor Sergio Pérez (Racing Point) kreeg de tweede training op vrijdag nog een vervelend staartje. De Mexicaan werd verantwoordelijk gehouden voor de crash met Kimi Räikkönen en moet voor straf een plaats inleveren op de startgrid van zondag.

De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Uitslag derde training GP Toscane

STER reclame