Sporenonderzoek na de straatroof in Tilburg SQ Vision

Het slachtoffer van een straatroof in Tilburg heeft er gisteravond nog tijdens de overval voor gezorgd dat een van de twee daders werd aangehouden.

De man wist 112 te bellen terwijl hij werd bedreigd met een mes. Daarna hield hij de telefoonverbinding open, totdat de politie kwam.

Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Groningen, kwam rond 19.00 naar Tilburg voor een afspraak op de Haydnstraat. Daar werd hij plotseling bedreigd door twee jongens, meldt Omroep Brabant. Zij eisten geld. Een van de jongens dreigde met een mes. Op dat moment pakte de Groninger zijn telefoon, belde 112 en gaf zijn locatie door.

Stekende beweging

Terwijl hij de centralist aan de lijn hield, riep de Groninger naar zijn belagers, met als doel om via de telefoon te laten horen dat hij overvallen werd. Op dat moment maakte de jongen met het mes een stekende beweging in zijn richting.

Vrijwel op hetzelfde moment arriveerde de eerste politieauto. De verdachten wilden vluchten, maar de Groninger wist de jongen met het mes bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem af te remmen. De politie arresteerde de jongen, een 17-jarige Tilburger.

De andere dader wist te ontkomen, ondanks een Burgernet-melding en een zoektocht waarbij de politie ook een helikopter inzette.

STER reclame